Kedves Vendégünk!

Látogass el hozzánk, és egy 500 éves pincerendszer mélyén kóstolhatod meg hordós és palackos tételeinket. A tradicionális ízek mellett felfedezheted újhordós borainkat is, a száraz boroktól kezdve az Aszúig. Megismerheted Tokaj-Hegyalja múltját és jelenét. Választ kaphatsz a szőlőműveléssel és borkészítéssel kapcsolatos kérdéseidre.

Mesélünk majd a pincéről, a cladosporyum cellare-ról, a botrytis cinereáról, a mikroklímáról, a talajról és mindenről, ami velünk, Máddal és a Tokaji Borvidékkel kapcsolatos. Kellemes estét tölthetsz el családoddal, barátaiddal, kollegáiddal.

A pince tökéletes helyszínt ad születésnap, névnap, évfordulók ünneplésére, de tartottak már nálunk évzáró vacsorát és csapatépítő tréningeket is. A különleges miliő, a szép borok és a finom házias ételek egy életre szóló, felejthetetlen élményt nyújtanak majd Neked! Kikapcsolódhatsz elmélyülten csendesen, de ha mulatni és nótázni szeretnél azt is megoldjuk, Zoli a harmonikás mindenki nótáját elhúzza!

A Borskóstolásról kicsit bővebben:

Borkóstolóink során a vendégeinknek általában öt boros kóstolót javaslunk, de természetesen igény szerint ettől lehet többet és kevesebbet is.

A száraz tételektől haladunk folyamatosan az ötputtonyos aszú felé. Bemutatjuk a három fő szőlőfajtát, a Furmintot, Hárslevelűt és a Sárgamuskotályt.

Beszélünk a mádi dűlők sajátosságairól, fekvéséről, talajáról és ezek hatásairól. Borainkat dűlőszelektáltan készítjük, így minden tétel önmagáért beszél, szépen prezentálva a Mádon belül jellemző talajszerkezet változatosságát.

Kiváló dűlőben fekszenek ültetvényeink, mint például: Nyúlászó, Dancka, Ősz-hegy, Urbán, Szent- Tamás, Kis-hegy. Boraink minőségét, savszerkezetét, harmóniáját persze az adott évjárat időjárása is nagymértékben befolyásolja.

Általában egy kóstoló során három különböző évjáratot is bemutatunk, minden tétel szépen megmutatja az adott évjárat sajátosságait, amit még egy laikus is könnyen felismer.

Különlegesség, hogy borbemutatóink során hagyományosan hordóból lopóval kóstoltatunk, de persze palackos tételeket is megízlelhet a vendég.

Kitérünk a hordóhasználatra, pincénkben 1 és 40 év közötti hordókat használunk, attól függően, hogy milyen ízvilágot szeretnénk elérni. A száraz borokat általában 1-4 éves hordókban érleljük, de van olyan tételünk is ami éppen egy 38 éves hordóban pihen.

Technológiai szempontból folyamatosan fejlődünk, de a fejlődés mellett fontosnak tartjuk, hogy ne adjuk fel a tradicionális borkészítés hagyományait sem! A kóstoló során összehasonlítjuk a modern és tradicionális ízvilágot, ami nagyon izgalmas élményt nyújt.

Válaszható kiegészítő program - Dűlőtúra

Ha szereted a természetet, és nem ijedsz meg egy 5 kilométeres gyaloglástól, akkor dűlőtúrára is indulhatsz velünk. Egészen közelről ismerkedhetsz meg a Furminttal, a Hárslevelűvel, a Sárga muskotállyal, a talajjal és a csodaszép mádi területekkel. Minden dűlőnél megpihenünk és megkóstoljuk az onnan származó bort. A Kis-hegyről indulunk majd a Bomboly-tó érintésével eljutunk a Juharosig aztán irány az Ősz-hegy és a túra utolsó állomása az Urbán, ahol a kecskéinket is megsimogathatod, majd kellemesen elfáradva, megéhezve szalonnát süthetsz vagy egy finom bográcsgulyást is elfogyaszthatsz.

Látogass el Hozzánk Mádra! Garantáltan iMÁDni fogod!!!!

Foglalj időpontot most, a részletek pedig megbeszéljük telefonon később!

IDŐPONTOT FOGLALOK