Családunk három generáció óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel. Nagyapám id. Takács Miklós egy mádi grófi birtokon vincellérként szolgált, édesapám Takács Miklós borásztechnikusként végzett Budafokon. Én már gyermekkorom óta tanulhattam tőlük a szakma titkait, majd az érettségi után egyenes út vezetett a Kertészeti Egyetemre ahol három diplomát szereztem. 2006-tól 2010-ig Édesapámmal együtt dolgoztunk a birtokon. Ő sajnos már 2010 óta nincs közöttünk, így azóta már nélküle de, a Párom és Édesanyám segítségével irányítom a családi gazdaságot.

Első saját szőlőterületünket még Nagyapám telepítette 1952-ben a Harcsa-tetőn. A további szőlőtelepítések a nyolcvanas évek végéig tartottak, jelenleg 4 hektáron gazdálkodunk olyan kiváló dűlőkben mint a Nyúlászó, a Birsalmás,a Danczka, az Urbán, az Ősz-hegy, és a Juharos. A kilencvenes évek végéig borainkat kizárólag hordós borként értékesítettük, de 2000 óta a legkiválóbb dűlőszelektált tételeket palackban hozzuk forgalomba.Borainkkal folyamatosan szerepelünk borversenyeken , ahol mindig szép eredményeket érünk el.

A szüleim 1990-ben vásároltak egy ötszáz éves, 100 hl befogadóképességű pincét, amit azóta tovább bővítettünk egy vendégfogadásra alkalmas pinceággal, ahol egyszerre 50 fő foglalhat helyet.

A hozzánk látogató vendégeknek a borok mellé házias ételeket is kínálunk. Fő célunk, hogy megmaradjunk a többszázéves tokaji borkészítés hagyományainál, de az új irányzatokkal szemben is nyitottak legyünk. Pincénkben az öreg szerednyei hordók mellett már az új hordók is szépszámmal sorakoznak. Fontosnak tartjuk, hogy a hozzánk ellátogató vendégek a tradicionális tokaji borok mellett újabb frissebb ízvilágot is felfedezhessenek. Dűlőtúráink során megismerhetik a csodálatos mádi tájat, dűlőket és talajukat.

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

Rácz-Takács Adrienn
borász