Tokaji Aszú 5p
Évjárat: 2013

A 2013-as év aszútermés szempontjából tökéletes évjárat volt. A kiváló minőségű, gondosan válogatott, szép aszúszemeket feltárás után Tokaji Furmint újborban áztattuk, majd a sajtolás után keletkezett aszú alapborunkat zempléni tölgyfahordóban erjesztettük és 24 hónapig érleltük.
Illatában diszkréten elegáns, virágporos, de a tölgyfahordós érlelés jegyei, mint a vanília és visszafogott füstösség is megjelenik. Gazdagon kibontakozó zamatanyagaira a könnyed gyümölcsösség, a mazsola, a sárgabarack, a tropikális ízek a jellemzők. A botrytishez mély, meleg zamatok, kellemes, kerek édesség és elbűvölően játékos savak társulnak. Fogyasztási hőmérséklet: 12°C. Ajánljuk: libamájhoz, kékpenészes sajtokhoz, különleges fűszerezésű ételekhez, csemegék és desszertek után.

Tokaji Furmint Száraz
Évjárat: 2015

Ezzel a borral pincészetünk a száraz borok kedvelőinek kíván maradandó élményt nyújtani. Illatában szép Furmint fajtajegyek és citrusosság fonódik össze a páratlan mádi talajból adódó ásványossággal. Jellegzetesen tüzes zamatú, testes, tartalmas, hosszantartó ízhatású. Ízében is visszatér az ásványosság. 6 hónapon át másodtöltésű zempléni tölgyfahordóban érlelődött, így mind ízében mind illatában felfedezhető a kellemes füstös, vaníliás jelleg.  Telt, tömör struktúra, harmonikus savak, gazdag elegancia szövi át borunkat. Fogyasztási hőmérséklet: 10°C. Ajánljuk vadételekhez és grillen sült húsokhoz.

Tokaji Cuvée késői szüret - Miklós
Évjárat: 2014

A túlérett Furmint és Hárslevelű szőlőt 2014 október 30. napján szedtük. A szüret folyamán a  töppedt bogyókat tartalmazó fürtöket gondosan válogattuk. Préselés után irányított erjesztés következett, amit 57.4 g/l maradékcukor tartalommal állítottunk meg. A késői szüretelésű borainkat általában magasabb cukortartalommal készítjük. Ezzel a borral azoknak szeretnénk kedvezni aki a könnyedebb, alacsonyabb édességérzetű borokat kedvelik. Pohárba töltve aranysárga színű. Illatában töppedt szőlős mazsolás jelleg mellett túlérett őszibarack illat jelenik meg, amit ízében is érezhető. A bor hosszú, a sav és a maradékcukor tartalom szépen harmonizál. Ajánljuk önmagában étkezések végén desszertként vagy őszibarackos gyümölcstortához, aszalt barackkal töltött hideg húsokhoz.

Sárgamuskotály Száraz
Évjárat: 2017

2017 kiváló évjárat volt. E bor alapanyagául szolgáló gyönyörű, egészséges Sárgamuskotály fürtöket  2017.09.09-én szüreteltük a Szent Tamás, Danczka és Ősz hegy dűlőkből.Csodaszép későnyárias idő volt. A szőlő présben való áztatása után 20 magyar mustfokot mértünk. A mustunkat hűtve ülepítettük majd fajélesztős beoltást alkalmaztunk miután hűtött térben 2 hét erjedés következett. Színe zöldessárga. Illatában szépen megmutatkozik a Sárgamuskotály fajtajellege. Friss, bodzás, citrusos illatot érezhetünk. Ízében is folytatódik az üdítő frissesség, olyan mintha a Sárgamuskotály szőlőbe harapnánk. Ajánljuk könnyű csirkés ételekhez, salátákhoz, citrusos süteményekhez. Nyári estéken kiváló hűsítő mind magában mind fröccsként is! Egészségetekre!

Kérjen ajánlatot borainkról!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Üzenet