tokaji-aszu
Tokaji Aszú 5p
Évjárat: 2013

A 2013-as év aszútermés szempontjából tökéletes évjárat volt. A kiváló minőségű, gondosan válogatott, szép aszúszemeket feltárás után Tokaji Furmint újborban áztattuk, majd a sajtolás után keletkezett aszú alapborunkat zempléni tölgyfahordóban erjesztettük és 24 hónapig érleltük.
Illatában diszkréten elegáns, virágporos, de a tölgyfahordós érlelés jegyei, mint a vanília és visszafogott füstösség is megjelenik. Gazdagon kibontakozó zamatanyagaira a könnyed gyümölcsösség, a mazsola, a sárgabarack, a tropikális ízek a jellemzők. A botrytishez mély, meleg zamatok, kellemes, kerek édesség és elbűvölően játékos savak társulnak. Fogyasztási hőmérséklet: 12°C. Ajánljuk: libamájhoz, kékpenészes sajtokhoz, különleges fűszerezésű ételekhez, csemegék és desszertek után.

tokaji-furmint
Tokaji Furmint Száraz
Évjárat: 2015

Ezzel a borral pincészetünk a száraz borok kedvelőinek kíván maradandó élményt nyújtani. Illatában szép Furmint fajtajegyek és citrusosság fonódik össze a páratlan mádi talajból adódó ásványossággal. Jellegzetesen tüzes zamatú, testes, tartalmas, hosszantartó ízhatású. Ízében is visszatér az ásványosság. 6 hónapon át másodtöltésű zempléni tölgyfahordóban érlelődött, így mind ízében mind illatában felfedezhető a kellemes füstös, vaníliás jelleg.  Telt, tömör struktúra, harmonikus savak, gazdag elegancia szövi át borunkat. Fogyasztási hőmérséklet: 10°C. Ajánljuk vadételekhez és grillen sült húsokhoz.

tokaji-cuvee
Tokaji Cuvée
Évjárat: 2011

2012 február 4.-én szüretelt botrytises, fagyott Furmint és Hárslevelű szőlőfajtából, kíméletes sajtolással készült fiatal tölgyfahordóban erjesztett és érlelt nemes édes bor. Aranysárga színű. Illatában és ízében egyaránt aszalt gyümölcsök keverednek csipetnyi vaníliával. Elegáns, harmonikus, hosszú. Az ünnepi asztalok itala. Már önmagában egy különleges desszert.

Kérjen ajánlatot borainkról!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Üzenet