Tokaji Aszú 5p
Évjárat: 2013

A 2013-as év aszútermés szempontjából tökéletes évjárat volt. A kiváló minőségű, gondosan válogatott, szép aszúszemeket feltárás után Tokaji Furmint újborban áztattuk, majd a sajtolás után keletkezett aszú alapborunkat zempléni tölgyfahordóban erjesztettük és 24 hónapig érleltük.
Illatában diszkréten elegáns, virágporos, de a tölgyfahordós érlelés jegyei, mint a vanília és visszafogott füstösség is megjelenik. Gazdagon kibontakozó zamatanyagaira a könnyed gyümölcsösség, a mazsola, a sárgabarack, a tropikális ízek a jellemzők. A botrytishez mély, meleg zamatok, kellemes, kerek édesség és elbűvölően játékos savak társulnak. Fogyasztási hőmérséklet: 12°C. Ajánljuk: libamájhoz, kékpenészes sajtokhoz, különleges fűszerezésű ételekhez, csemegék és desszertek után.

Tokaji Furmint Száraz
Évjárat: 2015

Ezzel a borral pincészetünk a száraz borok kedvelőinek kíván maradandó élményt nyújtani. Illatában szép Furmint fajtajegyek és citrusosság fonódik össze a páratlan mádi talajból adódó ásványossággal. Jellegzetesen tüzes zamatú, testes, tartalmas, hosszantartó ízhatású. Ízében is visszatér az ásványosság. 6 hónapon át másodtöltésű zempléni tölgyfahordóban érlelődött, így mind ízében mind illatában felfedezhető a kellemes füstös, vaníliás jelleg.  Telt, tömör struktúra, harmonikus savak, gazdag elegancia szövi át borunkat. Fogyasztási hőmérséklet: 10°C. Ajánljuk vadételekhez és grillen sült húsokhoz.

Tokaji Cuvée késői szüret - Miklós
Évjárat: 2014

A túlérett Furmint és Hárslevelű szőlőt 2014 október 30. napján szedtük. A szüret folyamán a  töppedt bogyókat tartalmazó fürtöket gondosan válogattuk. Préselés után irányított erjesztés következett, amit 57.4 g/l maradékcukor tartalommal állítottunk meg. A késői szüretelésű borainkat általában magasabb cukortartalommal készítjük. Ezzel a borral azoknak szeretnénk kedvezni aki a könnyedebb, alacsonyabb édességérzetű borokat kedvelik. Pohárba töltve aranysárga színű. Illatában töppedt szőlős mazsolás jelleg mellett túlérett őszibarack illat jelenik meg, amit ízében is érezhető. A bor hosszú, a sav és a maradékcukor tartalom szépen harmonizál. Ajánljuk önmagában étkezések végén desszertként vagy őszibarackos gyümölcstortához, aszalt barackkal töltött hideg húsokhoz.

Sárgamuskotály Száraz
Évjárat: 2017

alkohol: 11,5 % vol
cukor: 1 g/l,
sav: 5,5 g/l
szüret ideje: 2017.09.09.
dűlő: Danczka, Ősz-hegy, Szent Tamás

2017 kiváló évjárat volt. E bor alapanyagául szolgáló gyönyörű, egészséges Sárgamuskotály fürtöket  2017.09.09-én szüreteltük a Szent Tamás, Danczka és Ősz hegy dűlőkből.Csodaszép későnyárias idő volt. A szőlő présben való áztatása után 20 magyar mustfokot mértünk. A mustunkat hűtve ülepítettük majd fajélesztős beoltást alkalmaztunk miután hűtött térben 2 hét erjedés következett. Színe zöldessárga. Illatában szépen megmutatkozik a Sárgamuskotály fajtajellege. Friss, bodzás, citrusos illatot érezhetünk. Ízében is folytatódik az üdítő frissesség, olyan mintha a Sárgamuskotály szőlőbe harapnánk. Ajánljuk könnyű csirkés ételekhez, salátákhoz, citrusos süteményekhez. Nyári estéken kiváló hűsítő mind magában mind fröccsként is! Egészségetekre!

Furmint Száraz 2017
Évjárat: 2017

alkohol: 11,5%vol
cukor: 2 g/l
sav: 7 g/l
szüret ideje: 2017 szeptember 24.
Dűlő: Nyúlászó
Tartályos irányított erjesztés, tartálytér hűtéssel, fajélesztővel. Derítés után, 2018 januárban
pincébe került első töltésű médium pörkölésű újhordóba. Palackozva 2019 februárban.
Készült 600 palack.

Késői Furmint Abigél 2017
Évjárat: 2017

alkohol 10 % vol,
cukor: 122g/l,
sav: 6 g/l szüret:
2017 október 28. Kishegy és Őszhegy dűlőből.
Tartályos erjesztés. Hordóban 4 hónapot volt. Palackozás: 2018 ősz.
A bor készítése és érlelése során Abigél már a pocakomban volt. Ezt a bort kóstolta először,
magzat korában. Születése előtt került palackba. A bor pont olyan, mint Abigél,
kedves, édes, bájos. Rövid fahordós érlelést kapott. Friss, üde, intenzíven gyümölcsös,
teás jelegekkel.

2018 Szamorodni édes KincsŐ
Évjárat: 2018

alkohol: 10,5 %vol

cukor: 136,7 g/l

sav: 7,1 g/l

Szüret: 2018 november 4

Dűlő: Holdvölgy

Ez a tételünk igazi kincs, mint minden szamorodni, és mint a kislányunk akiről elneveztük!

Abigél Kincsővel mindenórás voltam, amikor a szamorodni alapanyagot szedtük. Szépen megvárta a szüret végét és csak utána érkezett. Tudta, hogy Anyának nagyon fontos a szüret! 🙂

A borunk egy évet töltött elsőtöltésű hordóban. 2020 januárjában került palackba.

Ünnepi, elegáns, harmonikus szamorodni. Citrusos jegyek keverednek szegfűszeges, vaníliás aromákal, hosszú, finom botrytiszes lecsengéssel.

Tokaji Hárslevelű félédes 2019 - Mádi Kaland
Évjárat: 2019

alkohol:12 %vol
cukor: 33,6 g/l
sav: 6,8 g/l
Dűlő. Holdvölgy
Szüret ideje: 2019.10.14
A Mádi Kaland egy könnyed, friss, üde, gyümölcsös Hárslevelű.
Saválló acél tartályban erjesztettük, és palackozásig ebben is tároltuk.
Illatában és ízében is a friss nyári fehérhúsú őszibarack dominál pici citrusossággal fűszerezve.
Jól behűtve, könnyed baráti beszélgetésekhez, illatos tavaszi-nyári estékhez tökéletes választás.
Ételajánló: Grillezett Csirkemell Őszibarackkal, friss citrusos salátával, Őszibarackos túrótorta

Tokaji Aszú 6p 2017
Évjárat: 2017

alkohol:11.0 %vol
cukor: 160 g/l
sav: 7,5 g/l
2017 a csúcs évjáratokhoz tartozik.
Csodás furmint aszúszemeket szüreteltünk, aztán száraz sárgamuskotály alapborban áztattuk őket! Majd első és másodtöltésű szerednyei hordókban érlelődtek. 2020 júliusában kerültek palackba.
Illatában a finom botrytises illatok keverednek aszalt gyümölcsökkel, mézzel, csipetnyi vaníliával és a hordós érlelésből adódó füstösséggel. Ízében az aszalt sárgabarack dominál és a friss citrusok. Hosszú lecsengés. Tökéletes egyensúly.
Ünnepi asztalok itala!
Ételajánló:
Vajban sült libamáj,mazsolás rizottóval,
Kékpenészes sajtok aszalt gyümölcsökkel
Sárgabarackos csokoládétorta

Kérjen ajánlatot borainkról!

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Üzenet