Takács Szőlőbirtok és Pincészet
Kérdésed van? Hívj bátran! +36 70 9 444 662
Borkóstoló

Borkóstoló

Látogass el hozzánk, hogy egy 500 éves pincerendszer mélyén
kóstolhasd meg legjobb borainkat.

Csomagajánlataink

Mi vár rád a Takács Pincészetben?

A Tokaji borvidék legismertebb borfajtáI

A Borkóstoló során megismerkedhetsz a borvidék leghíresebb borfajtáival. A száraz boroktól haladunk folyamatosan az 5 puttonyos aszú felé.

A programban 3 különböző évjáratot is bemutatunk, így Te is megtapasztalhatod egy adott évjárat sajátosságait, ezzel is fokozva az élményt.

Utánozhatatlan, egyedi hangulat

A különleges helyszín, a finom borok és házias ételek egy életre szóló, felejthetetlen élményt nyújtanak.

Kóstoltál már lopóból bort? Itt erre is lesz lehetőséged. Kikapcsolódhatsz elmélyülten csendesen, de ha mulatni szeretnél, akkor Zoli – a harmonikás – mindenki nótáját elhúzza.

Minden, amit egy borászatról tudni szeretnél

Mesélünk majd a pincéről, a botrytis cinereáról, a mikroklímáról, a dűlők sajátosságairól és ezek hatásairól, kitérünk a hordóhasználatra és ennek jelentőségére.

Választ kaphatsz a szőlőműveléssel és borkészítéssel kapcsolatos kérdéseidre. Emellett megismerheted Tokaj-Hegyalja múltját és jelenét.

Dűlőtúra, kecskesimogatás, sütés-főzés

Ha szereted a természetet, akkor dűlőtúrára is indulhatsz velünk. Egészen közelről ismerkedhetsz meg a szőlőfajtákkal és a mesebeli mádi területekkel. Minden dűlőnél megpihenünk és megkóstoljuk az onnan származó bort. A túra utolsó állomásán a kecskéinket is megsimogathatod. Megéhezve szalonnát süthetsz vagy egy finom bográcsgulyást is elfogyaszthatsz.

Kiknek ajánljuk?

A pince tökéletes helyszín születésnap, névnap, évfordulók megünneplésére, de tartottak már nálunk évzáró vacsorát és csapatépítő tréningeket is. Így mindenkinek ajánljuk, akik szeretnének egy különleges helyszínen, finom borokat és házias ételeket kóstolva egy életre szóló, felejthetetlen élményt szerezni.

Csomagajánlataink

Rólunk mondták

Farkas Bertalan ( az első magyar űrhajós)

Az Orosz-Magyar űrrepülés 35. évfordulója alkalmából látogattuk meg a Takács pincészetet, ahol csodálatos vendéglátás részesei lehettünk. Gratulálunk a fantasztikus, zamatos, illatos borokhoz. A házigazdának nagyon jó egészséget és további sikereket, sok látogatót kívánunk!

Securítas Kft

Kedves Adrienn!
Nagyon szépen köszönjük a szíves vendéglátást és a felénk áradó jószivűséged. Hálás szívvel fogunk visszagondolni erre a csodálatos estére, amit a Securitas Kft csapatának nyújtottál a mai napon!

Vaillant csoport

Kedves Adrienn!
„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne!” Jó volt ismét „haza” érkezni hozzátok! Köszönjük a szép estét és a jó borokat! Isten áldása kísérjen Titeket! Szeretettel a Vaillant csoport.

Viski Veronika

Kedves Takács Család!
Mind az ételekről. mind a borokról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Amit ettünk, amit ittunk, mint valami mennyei manna. Csodálatos emlék marad. Remélem ezt az élményt újra átélhetem. Köszönjük szépen a felejthetetlen vendéglátást! UI: természetesség minden szinten – a bor- a pohár – a hely. Köszönjük Éva és Adrienn!!!

Miért épp Mád?

A Tokaji Borvidék egyik legszebb településén a táj mesebeli szépsége, a történelmi, kulturális, gasztronómiai hagyományok, a vidék kézműveseinek szaktudása, a bor és a zene, a szórakozás együttes élményét kínálja.

 
A mádi dűlők csodái, tucatnyi pincészet
A mádi dűlőkön szemlélve a szőlőtőkéket, az ember kicsit úgy érzi, mintha a mindig vágyott harmóniát lelte volna meg. A nyitott pincék pedig kihagyhatatlan alkalmat biztosítanak arra, hogy első kézből kóstolhassuk meg a kiváló tokaji borokat, és a borászokkal is koccinthatunk.
 
Közeli látnivalók és programok

A Tokaji borvidék Magyarország legrégebbi történelmi borvidéke, amely felkerült az UNESCO Világörökség Listára. Központi települése Tokaj, amely a Tisza és a Bodrog találkozásánál fekszik. A 27 településből álló borvidéken rengeteg látnivaló és program várja a látogatókat. Ezek Mádról könnyen megközelíthetők.

 
Díjnyertes éttermek
A gasztro különlegességek kedvelőinek is kedvező helyszín Mád. A mádi sajtkülönlegességek megkóstolásán túl az Első Mádi Borház és a Gusteau Kulináris Élményműhely (a Tokaji Borvidék egyetlen fine dinning étterme) olyan helyi alapanyagokból készülő ételeket kínálnak, amelyek tökéletes összhangban vannak a vidék boraival. A vizuális és terroir-élmény itt szorosan összefonódik.
 
Rengeteg szálláslehetőség

Mádon és környékén a Tokaji borvidék turisztikai felkapottságának köszönhetően rengeteg szálláslehetőség kínálkozik, így mindenki megtalálhatja azt a pénztárcájának megfelelő helyet, ahol nyugovóra térhet a borkóstoló után.

Csomagajánlataink

Kérjük válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb csomagot.

Szolíd mámor

(3 fajta bor bemutatása)
3.000 Ft + ÁFA
 • Száraz Furmint
 • Félédes Hárslevelű
 • 6 puttonyos Aszú

Arany középút

(6 fajta bor bemutatása)
6.000 Ft + ÁFA
 • Száraz Furmint
 • Száraz Hárslevelű
 • Félédes Hárslevelű
 • Késői Cuvée
 • Édes Szamorodni
 • 6 puttonyos Aszú

Mennyei élvezet

(8 fajta bor bemutatása)
8.000 Ft + ÁFA
 • Száraz Furmint
 • Száraz Hárslevelű
 • Félédes Hárslevelű
 • Édes Furmint
 • Késői Cuvée
 • Édes Szamorodni
 • Fordítás
 • 6 puttonyos Aszú

Hol vagyunk?

Pincészetünk a Tokaji Borvidék emblematikus településén, Mádon található.

Címünk:
3909 Mád, Batthyány utca 35. (a Római Katolikus Templom mellet)

Email: takacswine@gmail.com

Telefon: +36 70 9 444 662