Furmint. Ez a szőlőfajta, amiről a nevét kapta a rendezvény, Mád termőterületeinek 80%-án terem. Sehol a világon nem fordul elő ilyen arányban, és nem szeret úgy élni, mint itt Mádon. Talán a mádi emberek életéhez hasonlóan alakul ennek a csodálatos növénynek a sorsa is. Ha dolgos kezek jó földbe ültetik és folyamatosan gondoskodnak róla, 100 évig is szüretelhetünk róla. Igazi ősmagyar fajta tele életösztönnel. Gyökerei a sziklát is szétfeszítik és nagyon mélyre hatolnak.

Ilyen mélyen vannak az itt élők gyökerei is. És kaptak az élettől egy esélyt az egyre elhivatottabb borászokkal, szőlőművelőkkel együtt, hogy hagyományainkat tisztelve Mád újra elnyerje méltó helyét a világ bortérképén. És mi adunk egy esélyt a Furmintnak, hogy megmutassa egyediségét, hogy poharunkba hozza a mélyben rejlő ásványok ízét éltető nap erejét, azt a csodát, ami évszázadokkal ezelőtt megalapozta Mád hírnevét. Hisszük azt, hogy a jövőnk is ebben rejlik.

Ezt szeretnénk bizonyítani. Segítségünkre hívunk Téged és neves fellépőinket. Gyertek! Érezzétek jól magatokat! Próbáljátok megérteni és megtapasztalni, amit Mád tud nyújtani az embereknek.
Különleges borok, felejthetetlen gasztronómiai élmények, színes programok és vendégszerető mádi emberek várják az idelátogatókat.

És ha már itt jársz, ne hagyd ki Mád egyik leghangulatosabb és legvendégszeretőbb pincészetét sem, ugyanis most is a megszokott családias hangulattal és finom borainkkal várunk minden kedves érdeklődőt a Takács Pincészetbe.

Időpont: 2017. szeptember 1-2.